За TAOASIS и стандартите за качество _Част 1

Често получаваме въпроси относно това как да разберем дали дадено етерично масло на пазара е качествено.

Ако трябва да направим обобщение – качествени масла са тези, които отговарят на стандартите за качество – разумни цени (прекалено ниските не говорят за добро качество), надежден доставчик (т.е. с история и разпространение на чуждия пазар, не само в рамките на държавата, към която принадлежи дадения производител) и аромата (с времето и опита ще започнете да разпознавате по аромата качествените от некачествените масла).

Както обичат да посочват от TAOASIS, компания с над 20 год. опит в областта на ароматерапията и широка гама ароматерапевтични продукти – „Доверието е хубаво нещо, но контролът е нещо по добро!“

Можете да видите голяма част от сертификатите на продуктите на TAOASIS още върху етикета на продуктите.

Регламент за био продукти на Европейската общност – през 2001 г. стартира маркирането с официален етикет на продуктите от био производство. С този печат и маркировка могат да бъдат отличавани хранителни продукти, които са произведени в съответствие със законодателството на ЕС относно контролирано биологично земеделие. Това гарантира че в границите на целия ЕС законодателството залага единни стандарти за биологично производство.

BDIH представлява интересите на производители и дистрибутори на натурална козметика, хранителни добавки, диетични храни и медицински изделия. Фокусът е върху подпомагане на малки и средни предприятия. Основните задачи на BDIH е да се насърчи конкурентоспособността на предоставянето на актуална и коректна информация.

Demeter – със знака на Demeter се обозначават продукти от биодинамичен начин на земеделие, което осигурява най-устойчивата форма на селско стопанство, където хумусния слой непрекъснато се развива. Като международна органична марка Demeter е представена на всички континенти. В 38 страни, продуктите на повече от 3500 компании с около 100,000 хектара земя са признати за продукти от биодинамично земеделие. TAOASIS е член на Асоциацията за биодинамично земеделие на компаниите произвеждащи продукти по Demeter.

GLC сертификация ISO 9001 – Сертификацията на системата за управление на качеството по DIN EN ISO 9001:2000 доказва, че компанията работи качествено и ефективно. ISO 9001:2000 юьлага изискванията за непрекъснато развитие и подобряване на процесите. Най-важната цел е постигането на доволни клиенти чрез последователно управление на продуктите и интегрирани услуги.

GMP стандарт – отнася се за проучването и разработването на лекарства, по-специално проследяването на качеството на активните и неактивните съставки, производствения процес и методите за контрол, както и оценка на ефекта върху здравето, безопасността и клиничната ефикасност. Всеки лекарствен продукт е съобразен с качеството на одобрения модел и трябва да бъде проверен според системата за качество на производителя, като това включва изследване и на всяка партида.

NATRUE- основаната през есента на 2007 г. в Брюксел организация NATRUE – Европейска група за защита на интересите на производителите на натурална и органична козметика. Маркировката NATRUE позволява на потребителите да идентифицират автентичните продукти на натурална и органична козметика. Всеки продукт етикетиран по изискванията на NATRUE е преминал през независим сертификационен процес извършван от независим сертифициращ орган.

Oчаквайте и Част 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *