Спокоен уикенд – с арома композиции Baldini

Спокоен уикенд – с арома композиции Baldini ?
Какво по-хубаво от това да се погрижите за себе си? Едно нещо, което определено не трябва да липсва, е правилният аромат във въздуха. За особено уютни часове препоръчваме нашите ароматни композиции от Baldini. Ароматът на Буда, ароматът на Йога и Уелнес са идеални за наистина добра почивка. Всички те се състоят от 100% естествени етерични масла, които осигуряват тази допълнителна порция релаксация.
➡️ Аромат на Буда: бензое, сандаловото дърво и тонка ви гарантират баланс.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/buddha
➡️ Аромат на Йога: грейпфрут, пачули и сандалово дърво осигуряват яснота и вдъхновение.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/buddha
➡️ Уелнес аромат: портокал, лайка и ванилия превръщат дома ви в ароматен уелнес оазис.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/uelnes
Коя е вашата любима композиция? ?

Рол-он ,,Дълбок сън“

За лесно заспиване и добър сън – рол-он ,,Дълбок сън“ ??
https://ekomag.bg/roll-on/schlaf-gut-roll
Проблемите със съня са истински широко разпространен проблем.
Уморени сте, лежите в леглото, но мислите ви просто не искат да се успокоят. Когато заспивате и спите, естествените аромати могат да ви помогнат! Там, където заспиването се е превърнало в проблем, народната медицина от векове разчита на естествени аромати, като например етеричното лавандулово масло, за което е доказано, че има успокояващ ефект и може да ви помогне да се изключите и да се отпуснете. Ние използваме специалната сила на етеричните масла в нашия аромат „Дълбок сън“. Рол-онът със 100% естествени етерични масла от лавандула, портокал и ванилия, може просто да се нанесе върху слепоочията, китките или шията преди лягане – успокояващият аромат на се разгръща и ви помага да се отпуснете и да заспите!
Имаме и специален рол-он за добър сън, подходящ за бебета и малки деца – рол-он Лавандула – https://ekomag.bg/roll-on?product_id=268?
Можете да намерите още продукти за добър сън в нашия онлайн магазин:
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/raumspray/schlaf-gut
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/raumspray/pillowspray
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/dalbok-san

Спокоен уикенд с нашите арома композиции Baldini, които от днес отново са в наличност в нашия онлайн магазин, както и всички останали продукти ?
Какво може да е по-добро от това отново да се погрижим за себе си?
За допълнителни уютни часове препоръчваме нашите ароматни композиции от Baldini. Ароматът на Буда, Йога ароматът и Уелнес са идеално подходящи да си починете наистина добре. Всички те са изработени от 100 % чисти натурални етерични масла, които осигуряват допълнителна порция релакс.
➡ Аромат на Буда: бензое, сандалово дърво и тонка определено ще ви балансират.
➡ Йога аромат: грейпфрут, пачули и сандалово дърво осигуряват яснота и вдъхновение.
➡ Уелнес: портокал, лайка и ванилия ще превърнат дома ви в ароматен уелнес оазис.
Нашите ароматни композиции Baldini и новите ни продукти можете да намерите тук: ekomag.bg.
Коя е любимата ви композиция? ?

Eтерично масло от Куркума

Открихте ли вече новите ни продукти в нашия онлайн магазин? От петък можете да закупите новите масла от нас. Едно изключително масло е например етеричното масло от Куркума, която бихме искали да ви представим по-подробно.??
Куркумата се счита предимно за затопляща и енергизираща. Тя активира метаболизма и дори намалява апетита за сладко – идеална за всеки, който иска да свали няколко килограма или да се храни по-здравословно. Известно е също, че помага при храносмилателни проблеми и стимулира жлъчната дейност.
Универсалността на органичното масло от куркума се изразява в това, че може да се използва и външно върху кожата, разредена в базово масло. От една страна, може да се използва за лечение на възпаление и болка, причинени от ревматизъм. От друга страна, маслото от куркума служи като естествено средство против стареене: добре разредено с базово масло, например масло от жожоба, то често се използва, за да направи кожата да изглежда по-млада и гладка.
Действие:
Прясното, пикантно ароматно масло е известно преди всичко със своите болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти.
Области на приложение на органично масло от куркума с един поглед:
➡️ Повишаване на общото благосъстояние
➡️ При силен физически и когнитивен стрес
➡️ Липса на енергия
➡️ „Сърдечни болки“
➡️ Скръб
➡️ Ревматизъм
➡️ Псориазис
➡️ Против стареене
➡️ Фригидност, импотентност
➡️ Диета
Можете да намерите маслото от Куркума в нашия онлайн магазин:https://ekomag.bg/eterichni…/eterichni-masla-ot%20k-do-s…
Имате ли вече опит с масло от Куркума? Кои приложения можете да препоръчате???

Как да се справим с безсънието

Безсънието, което често ни тормози в съвременния стресов живот, може да бъде предизвикано от тревожност, стрес, болка, страх, преумора, лошо храносмилане, превъзбуденост или други фактори.
Добрата новина е, че редица етерични масла се справят успешно с този неприятен проблем. Гарантират успокоение, спокоен сън и пълноценна почивка.

Етеричните масла, които можете да използвате когато сънят не ви спохожда са лавандула, бензое, ветивер, мандарина, иланг-иланг, ванилия, римска и немска лайка, сандалово дърво. Изберете някое от тях или още по-добре комбинация от 3 от тях и ги използвайте вечер 1-2 часа преди лягане по предпочитан от вас начин.

Можете да ги използвате в топла вана, като добавите не повече от 6 капки към водата (предварително разтворени в 2 мл масло от сладък бадем или всяко друго базово масло) или в арома лампа (5 капки етерично масло или комбинация от няколко етерични масла).

А освен тези етерични масла, можете да се доверите на готовите комбинации на Taoasis, които са едни от най-предпочитаните от нашите клиенти ароматни композиции.

Това са Дълбок сън за деца, който включва етерични масла от сладък портокал, ванилия и лавандула и Дълбок сън за възрастни, който съчетава етерични масла от лавандула и нероли.

Можете да ги използвате по следния начини:
– За масаж преди лягане разтворете в 20 мл базово масло (например масло от сладък бадем) 8 капки за възрастни или 4 капки за деца от ароматната композиция.
– В арома вана разтворете в 2 мл базово масло 6 капки за възрастни или 3 капки за деца от ароматната композиция.
– В арома лампа добавете 5 капки за възрастни или 3 капки за деца от предпочитаната арома композиция.

Как да избера подходяща арома композиция за подарък?

Ако сте решили да направите ароматен подарък на свой близък или приятел, ето кратки насоки за кого – каква ароматна комбинация от листата на Taoasis да изберете 🙂

Повече за това какво представляват арома композициите и как да ги използвате тук: https://blog.ekomag.bg/?p=659

За дечица – Композиция Сладки сънища Baldini ( ванилия, грейпфрут, портокал), Композиция Дълбок сън за Деца (портокал, бензое, лавандула)

За тийнейджъри – Композиция Училище за концентрация и повишаване на мотивацията Baldini ( лавандула и лимон)

За влюбени – Композиция Почувствай любовта (иланг-иланг, тонка, портокал), Композиция Любовта е навсякъде (роза и ванилия), Композиция Прегърни ме (ванилия, пачули, кориандър)

За изтрещяли родители 🙂 – Композиция Почувствай тишината Baldini (лавандула, бензое, портокал), Композиция Свеж и бодър (лимон, грейпфрут и мей-чанг)

За колегите в офиса – Композиция Анти стрес (лавандула, сандалово дърво, мандарина), Композиция Щастие (мандарина, джинджифил, сандалово дърво)

За тези със спортен дух
– Композиция Уeлнес Baldini (портокал, лайка, ванилия), Композиция Витал 10 ml Baldini (бергамот, портокал, грейпфрут)

За йога фенове
– Композиция за медитация Буда Baldini (бензое, сандалово дърво, тонка), Композиция Йога Baldini (грейпфрут, пачули и сандалово дърво)

За по-уютни зимни празници
– Композиция Коледа, Композиция Ледено цвете, Композиция Горещ огън, Композиция Зимна радост, Композиция Зимни приказки, Композиция Зимна мечта, Композиция Аромат на елфи, Композимия Зима, Композиция Почувствай топлината Baldini

За запалени пътешественици
– Почувствай Берлин (ванилия, грейпфрут, портокал), Композиция Почувствай морето Baldini (морски бор, палмароза и лимон), Композиция Почувствай гората Baldini (бор и кипарис), Композиция Почувствай снега Baldini (бяла ела и палмароза)

За мечтатели – Композиция Красиви мечти Baldini (портокал, иланг-иланг, бензое, ванилия), Композиция Серафин (бергамот, нероли, ирис)

Верни приятели на арома композициите са, разбира се – арома лампите

Мандарина или Петигрин – това е въпросът? :)

Baldini Парфюмът С дъх на мандарина е сладък и изкусителен, което се дължи на комбинацията от мандарина и иланг-иланг. Ако искате да съблазнявате някого, определено заложете на него 😉

Парфюмът на Baldini е заземяващ, балансиращ. Ако имате нужда от спокойствие, ако сте били под стрес, определено този парфюм действа много релаксиращо. Наподобява някакъв щит, който те обгръща и ти помага да изключиш. Изпитан в различни ситуации 🙂

Парфюмът С дъх на мандарина е насочен навън, докато този С дъх на петигрин – навътре.

Всичко зависи кой в какъв период е и от какво има нужда.

Рецепта за арома рол-он „Бъди уверен“

10 мл масло от жожоба
4 капки етерично масло от сладък портокал
3 капки етерично масло от атласки кедър
2 капки етерично масло от роза българска
1 капка етерично масло от тамян индийски

Автор на рецептата: Валентина Славова

Колко би струвало на човек да си направи маслен парфюм сам у дома?

Рецепта и калкулация за свеж, маслен парфюм „Усмихни се“

5 капки етерично масло бергамот х 0,14 лв – 0,70 лв
4 капки етерично масло сладък портокал х 0,07 лв – 0,28 лв
2 капки етерично масло грейпфрут х 0,14 лв – 0,28 лв
1 капка етерично масло лимон х 0,07 лв – 0,07 лв
8 капки етерично масло жасмин х 1,67 лв – 13,36 лв
4 капки етерично масло лимонена трева х 0,07 лв – 0,28 лв
6 капки етерично масло бензое х 0,10 лв – 0,60 лв
5 капки био екстракт ванилия х 0,15 лв – 0,75 лв
3 капки етерично масло тамян х 0,26 лв – 0,78 лв
2 капки етерично масло пачули х 0,14 лв – 0,28 лв
9 мл базово масло жожоба х 0,32 лв – 2,86 лв
1 стъклен рол-он х 1,20 лв – 1,20 лв


стойността на парфюма е 21,44 лв*

А ето как можете сами да пресметнете колко струва 1 капка етерично масло:

В 10 мл шишенце с етерично масло има приблизително 200 капки.
В 5 мл шишенце с етерично масло има приблизително 100 капки.

Поради различната плътност на маслата, капките варират в повече или по малко в порядъка от 7-8 капки.
Вземате крайната цена на етеричното масло и я разделята на броя капки, така получавате стойността на 1 капка от даденото масло.

Пример:
Етерично масло от Бергамот 5 мл – 13,90 лв
13,90 : 100 капки = 0,14 лв е стойността на 1 капка етерично масло от Бергамот

*Калкулациите са на база цените на етеричните и базови масла на Taoasis

Рецепта за восъчен парфюм „Прегърни ме“

2 грама Пчелен восък
– 4 грама Масло от Жожоба Taoasis
– 2 капки ЕМ Бергамот Baldini
– 1 капка ЕМ Розово дърво Taoasis
– 1 капка ЕМ Кориандър Taoasis
– 3 капки Екстракт Роза 3% Baldini
– 2 капки Екстракт Ванилия Baldini
– 1 капка ЕМ Пачули Taoasis


Автор на рецептата: Валентина Славова