Етерично масло от Лавандула

100% изцяло натурално лавандулово масло ? Лавандулата е абсолютна класика в ароматерапията и е от маслата с най-всеобхватно действие. Списъкът с положителни свойства, за които се твърди, че има лавандулата е дълъг. В специализираната литература по ароматерапия има термини като „релаксиращ“, „възстановителен“, „прочистващ“, „противовъзпалителен“ и „спазмолитичен“.Най-ценното ѝ свойство е : балансиране. Винаги добавя това, което ни липсва. Ако сме стресирани, ще ни успокои, ако сме депресирани, меланхолични и обременени с тревоги, ще ни оживи Лавандулата е изключително масло по отношение грижата за кожата на лицето. Действа подмладяващо и регенериращо, предотвратява стареенето й. Регулира омазняването при мазна и смесена кожа. Хидратира и възвръща еластичноста при суха и зряла кожа. Използва се успешно при различни дерматити и екземи. Изравнява тена, полезно при кафяви петна по кожата.Можете да намерите етерично масло от лавандула в нашия онлайн магазин : https://ekomag.bg/ete…/eterichni-masla-ot%20k-do-s/lavandulaКакъв е вашият опит с лавандулата? За какво предпочитате да използвате маслото? ?

Спокоен уикенд – с арома композиции Baldini

Спокоен уикенд – с арома композиции Baldini ?
Какво по-хубаво от това да се погрижите за себе си? Едно нещо, което определено не трябва да липсва, е правилният аромат във въздуха. За особено уютни часове препоръчваме нашите ароматни композиции от Baldini. Ароматът на Буда, ароматът на Йога и Уелнес са идеални за наистина добра почивка. Всички те се състоят от 100% естествени етерични масла, които осигуряват тази допълнителна порция релаксация.
➡️ Аромат на Буда: бензое, сандаловото дърво и тонка ви гарантират баланс.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/buddha
➡️ Аромат на Йога: грейпфрут, пачули и сандалово дърво осигуряват яснота и вдъхновение.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/buddha
➡️ Уелнес аромат: портокал, лайка и ванилия превръщат дома ви в ароматен уелнес оазис.
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/uelnes
Коя е вашата любима композиция? ?

Рол-он ,,Дълбок сън“

За лесно заспиване и добър сън – рол-он ,,Дълбок сън“ ??
https://ekomag.bg/roll-on/schlaf-gut-roll
Проблемите със съня са истински широко разпространен проблем.
Уморени сте, лежите в леглото, но мислите ви просто не искат да се успокоят. Когато заспивате и спите, естествените аромати могат да ви помогнат! Там, където заспиването се е превърнало в проблем, народната медицина от векове разчита на естествени аромати, като например етеричното лавандулово масло, за което е доказано, че има успокояващ ефект и може да ви помогне да се изключите и да се отпуснете. Ние използваме специалната сила на етеричните масла в нашия аромат „Дълбок сън“. Рол-онът със 100% естествени етерични масла от лавандула, портокал и ванилия, може просто да се нанесе върху слепоочията, китките или шията преди лягане – успокояващият аромат на се разгръща и ви помага да се отпуснете и да заспите!
Имаме и специален рол-он за добър сън, подходящ за бебета и малки деца – рол-он Лавандула – https://ekomag.bg/roll-on?product_id=268?
Можете да намерите още продукти за добър сън в нашия онлайн магазин:
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/raumspray/schlaf-gut
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/raumspray/pillowspray
https://ekomag.bg/aroma-kompozicii/relaksirashti/dalbok-san

Етерично масло от Тамян

Тамян и неговите лечебни свойства и ефект върху емоциите ❤
Тамян сомалийски/ Boswellia sacra/
Откъде произлиза: Близкия Изток, Африка. Начин на добиване: парна дестилация на смола

Тамянът притежава дървесен и леко подправъчен аромат, който неизменно ни пренася векове назад в историята, когато животът е бил простичък, хармоничен и много по-близо до Природата.

Получава се чрез прорези в кората на дървото, смолата буквално „сълзи“ . В природата смолите имат специалната роля да защитават и лекуват дървото от дълбоки рани. Когато едно дърво е наранено, смолата се появява, за да запечата и излекува раната. По подобен начин етеричните масла, добити от смоли са „лечителите“ за емоционалните рани, носят защита и ни връщат стабилността и целостта.

Притежава противовъзпалително, антисептично, муколитично действие. Облекчава болки в ставите.
Тамянът е символ на спокойствие и равновесие. Успокоява нервното напрежение. Има силно регенериращо действие, както за тялото, така и за ума. Облекчава стрес, тревожност. Подпомага обръщането към вътрешното ни Аз.

Притежава изключително мощни регенериращи свойства за зрялата кожа, с антиейдж ефект. Подходящо за суха и застаряваща кожа, изглажда фините бръчици и предпазва от появата на такива. Успокоява раздразнения, има антиоксидантни свойства, помага при заличаване на белези. Регулира мазната кожа и акне.

Отваря ни за универсалната енергия, помага по-лесно да приемем кръговрата на живота. Дълбоко проникващ аромат, пречиства аурата, възстановява фината енергия, подходящ при медитации, тонизира, хармонизира.
Влияе най-силно върху нервна система, релаксира, но и вдъхва сили, възбужда вътрешната сила, затова е подходящ, както при нервно напрежение, така и при емоционално изтощение. Има свойства на антидепресант.
Подходящ, когато изпитвате раздразнение, разсеяност, твърде много натрапчиви мисли в главата. Носи стабилност, когато се чувстваме уязвими, служи като пътеводна светлина към истинското ни Аз, скрито понякога много дълбоко. Помага да се докоснем до духовната осъзнатост. Скъсва оковите на миналото, прекъсва връзката с тъгата, помага да преодолеем раздяла и освобождава.

Комбинира се добре с ароматите на смирна, портокал, лимон, лимонена трева, роза, салвия склареа, лавандула, мирта, индийско орехче, жасмин, мандарина, индрише.

Неговата сила е в това, да помага да съберем вътрешните си сили, за да се излекуваме.
Етерично масло от Тамян сомалийски можете да намерите в нашия онлайн магазин: https://ekomag.bg/eterichni-masla/eterichni%20masla-ot-t-do-ya/tamyan-somalijski-boswellia-sacra

Рецепта срещу целулит

Целулитът засяга почти всяка жена и е напълно естествен. Но точно сега, когато предстои лятото и не е нужно да крием краката си под дебели чорапи и дълги панталони, естествено искаме да се чувстваме комфортно в кожата си. И такава допълнителна порция грижа и внимание е полезна и за нашите крака.
Ето го и нашето домашно антицелулитно масло, с което може да подейства добре на кожата ви с мощен масаж. Маслото се абсорбира бързо след къпане, когато кожата е овлажнена и оставя лек, приятен аромат. Необходими са ви следните съставки, които да направите:
– 25 мл бадемово масло
– 25 мл масло от жожоба
– 3 капки масло от бергамот
– 3 капки портокалово масло
– 3 капки лимоново масло
– 5 капки кипарисово масло
Най-добре е да смесите всички съставки в тъмна стъклена бутилка (разклатете добре преди употреба).
Маслото от жожоба и бадемовото масло са класически базови масла за различни масажи. Подхранват много добре, регенерират, хидратират и правят кожата гладка. Етеричните масла осигуряват много свежест на кожата, гладкост и еластичност. Трябва да смесите добре само етеричните масла с базовите масла и да ги резнесете върху кожата си.
Всички продукти можете да намерите в нашия онлайн магазин: https://ekomag.bg/bazovi-masla

Чаено дърво /Melaleuca alternifolia/

Чаено дърво /Melaleuca alternifolia/ ?
Маслото от чаено дърво е истинска класика в ароматерапията и не бива да липсва в нито една домашна аптека – особено сега, когато настъпва пролетта.
Чаеното дърво е вечнозелено дърво, което може да порасне до 10 м височина. Листата му са нежни и иглоподобни, кората е сиво-бяла и се отлепя от дървото в сравнително големи парчета напомнящи за листчета хартия.
Особено в Австралия, маслото от чаено дърво е средство за ′′ всеки повод който аборигените използват хилядолетия. Чаеното дърво се счита за ефективно срещу всеки от трите патогенни микроорганизми (бактерии, гъбички и вируси) и затова се използва за инфекциозни заболявания. Маслото от чаено дърво често се използва за кожни обриви, пъпки и за ухапвания от насекоми. Регулира производството на себум. Има изключително силни протигъбични и антибактериални свойства. Намалява възпалението при акне. Използва се при гъбички по ноктите и кожата на ръцете и краката. Действа балансиращо при мазен скалп и коса, намалява омазняването и лекува пърхот.
Изключително важно е маслото да е с високо качество за добра поносимост. Когато купувате, уверете се, че маслото е 100 % натурално или е чисто – тогава обикновено действието е много добро.100 % натурално етерично масло от Чаено дърво можете да откриете тук: https://ekomag.bg/eterichni-masla/eterichni%20masla-ot-t-do-ya/chaeno-darvo-melaleuca-alternifolia

Спокоен уикенд с нашите арома композиции Baldini, които от днес отново са в наличност в нашия онлайн магазин, както и всички останали продукти ?
Какво може да е по-добро от това отново да се погрижим за себе си?
За допълнителни уютни часове препоръчваме нашите ароматни композиции от Baldini. Ароматът на Буда, Йога ароматът и Уелнес са идеално подходящи да си починете наистина добре. Всички те са изработени от 100 % чисти натурални етерични масла, които осигуряват допълнителна порция релакс.
➡ Аромат на Буда: бензое, сандалово дърво и тонка определено ще ви балансират.
➡ Йога аромат: грейпфрут, пачули и сандалово дърво осигуряват яснота и вдъхновение.
➡ Уелнес: портокал, лайка и ванилия ще превърнат дома ви в ароматен уелнес оазис.
Нашите ароматни композиции Baldini и новите ни продукти можете да намерите тук: ekomag.bg.
Коя е любимата ви композиция? ?

Рецепта за крем за смесена кожа (с био сертифицирана база за крем)

30 гр база за крем TAOASIS
1 гр масло от жожоба с нар TAOASIS
1 гр масло от коноп TAOASIS
1 гр масло от шипка TAOASIS
2 капки ЕМ индрише TAOASIS
1 капки ЕМ кипарис TAOASIS
3 капки ЕМ сладък портокал TAOASIS

Премерете нужното количество база за крем. Към него добавете предварително претеглените базови масла. Разбъркайте добре базата за крем заедно с растителните масла, така че да бъдат хомогенни и растителните масла да не се отлагат на повърхността. След това добавете капките етерични масла и разбъркайте допълнително до пълното им смесване.
Готовият крем има срок на годност от 3 месеца.

Маслото от жожоба балансира кожата, а екстракта от нар в ролята на антиоксидант се бори със свободните радикали и забавя стареенето на кожата. Маслото от коноп хидратира и успокоява кожата. Маслото от шипка регенерира и изглажда фините бръчици.

Етеричното масло от индрише балансира кожата и регулира омазняването.
Етеричното масло от кипарис стяга кожата и свива порите.
Етеричното масло от сладък портокал повишава еластичността на кожата.

Рецепта: Валентина Славова

Eтерично масло от Куркума

Открихте ли вече новите ни продукти в нашия онлайн магазин? От петък можете да закупите новите масла от нас. Едно изключително масло е например етеричното масло от Куркума, която бихме искали да ви представим по-подробно.??
Куркумата се счита предимно за затопляща и енергизираща. Тя активира метаболизма и дори намалява апетита за сладко – идеална за всеки, който иска да свали няколко килограма или да се храни по-здравословно. Известно е също, че помага при храносмилателни проблеми и стимулира жлъчната дейност.
Универсалността на органичното масло от куркума се изразява в това, че може да се използва и външно върху кожата, разредена в базово масло. От една страна, може да се използва за лечение на възпаление и болка, причинени от ревматизъм. От друга страна, маслото от куркума служи като естествено средство против стареене: добре разредено с базово масло, например масло от жожоба, то често се използва, за да направи кожата да изглежда по-млада и гладка.
Действие:
Прясното, пикантно ароматно масло е известно преди всичко със своите болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти.
Области на приложение на органично масло от куркума с един поглед:
➡️ Повишаване на общото благосъстояние
➡️ При силен физически и когнитивен стрес
➡️ Липса на енергия
➡️ „Сърдечни болки“
➡️ Скръб
➡️ Ревматизъм
➡️ Псориазис
➡️ Против стареене
➡️ Фригидност, импотентност
➡️ Диета
Можете да намерите маслото от Куркума в нашия онлайн магазин:https://ekomag.bg/eterichni…/eterichni-masla-ot%20k-do-s…
Имате ли вече опит с масло от Куркума? Кои приложения можете да препоръчате???