Продукти
100гр. кулинарен шоколад
20 гр. счукани какаови зърна
30 гр. смляни бадеми
100 гр. флейкс от киноа
2 лъжици кленов или агаве сироп
5 капки екстракт от ванилия
10 капки екстракт от тонка
Кулинарният шоколад се разтапя на водна баня до получаване на течна маса. Към сиропа предварително са добавени капките ванилия и тонка. След което сиропа се обърква хубаво с разтопения шоколад. И към течната смес се добавят останалите сухи съставки – какаови зърна, бадеми и флейкс. Всичко се обръква много добре. От сместа се оформят топчета. Готовите бонбони се оставят да се охладят в хладилник за около час.
има ли вариант за адекватна замяна на киноата, моля? 🙂
има 🙂 може да се използват ситно смлени пълнозърнести бисквити, резултата също е много добър 🙂
благодаря 🙂
поздрави на любимия край! 😉