Чаено дърво /Melaleuca alternifolia/

Чаено дърво /Melaleuca alternifolia/ ?
Маслото от чаено дърво е истинска класика в ароматерапията и не бива да липсва в нито една домашна аптека – особено сега, когато настъпва пролетта.
Чаеното дърво е вечнозелено дърво, което може да порасне до 10 м височина. Листата му са нежни и иглоподобни, кората е сиво-бяла и се отлепя от дървото в сравнително големи парчета напомнящи за листчета хартия.
Особено в Австралия, маслото от чаено дърво е средство за ′′ всеки повод който аборигените използват хилядолетия. Чаеното дърво се счита за ефективно срещу всеки от трите патогенни микроорганизми (бактерии, гъбички и вируси) и затова се използва за инфекциозни заболявания. Маслото от чаено дърво често се използва за кожни обриви, пъпки и за ухапвания от насекоми. Регулира производството на себум. Има изключително силни протигъбични и антибактериални свойства. Намалява възпалението при акне. Използва се при гъбички по ноктите и кожата на ръцете и краката. Действа балансиращо при мазен скалп и коса, намалява омазняването и лекува пърхот.
Изключително важно е маслото да е с високо качество за добра поносимост. Когато купувате, уверете се, че маслото е 100 % натурално или е чисто – тогава обикновено действието е много добро.100 % натурално етерично масло от Чаено дърво можете да откриете тук: https://ekomag.bg/eterichni-masla/eterichni%20masla-ot-t-do-ya/chaeno-darvo-melaleuca-alternifolia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *