Рецепта за Багета от пълнозърнесто брашно и спелта със свеж аромат на Розмарин

Споделяме с вас това чудесно видео с Аксел Майер – основателя на Taoasis.

А ето и рецептата за Багета от пълнозърнесто брашно и спелта със свеж аромат на Розмарин:

~ 400 грама пълнозърнесто брашно
~ 200 грама брашно от спелта 1050
~ кубче мая
~ 400мл вода

От продуктите замесете тесто и оставете да втаса 20-30 мин.
Добавете 3 ч.л. зехтин, поръсете с морска сол и провансалски билки и отмерете 7 капки етерично масло Розмарин Baldini http://goo.gl/Al0Yev.

Оставете тестото за още 5-10 мин. Печете в предварително загрята фурна за около 10-15 мин. до получаване на златиста коричка.

Ухае ароматно, а вкусът е страхотен 🙂
Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *