Как натуралните аромати променят живота ни? – Сузана Фербер от Taoasis

Сузана Фербер е една от водещите фигури в компанията Taoasis. Тя е от онези специални жени, които излъчват мека светлина и са приели мисията да променят света около себе си, като разпространяват знанията си и споделят своята страст към натуралните аромати с други хора.

Фармацевт по образование, Сузана се е запалила върху ароматерапията и натуропатията още като студент. Тя е аромаексперт, президент на Akademie der Düfte (Академия за Ароматите) и води семинари, лекции и курсове за натуралните аромати и различните приложения на етеричните масла в цяла Германия. Също така е неизчерпаем източник на идеи за рецепти от арома кулинарията – разказва разпалено за използването на биосертифицирани етерични масла за кулинарна употреба в различни ястия, салати, дипове, сосове, сладкиши, коктейли. Дори на последното издание на Biofach през февруари тази година организира демонстрация и приготви няколко гурме ястия с етерични масла за кулинария от серията Baldini. Сузана е автор и на няколко книги разнообразни рецепти за арома кулинария.

Запознайте се отблизо със Сузана, която отговори на няколко въпроса, специално за вас 🙂

o Кога се влюбихте в натуралните аромати?

Винаги съм боготворяла Природата, дори още като дете обожавах всичко, която цъфти и ухае прекрасно. По време на обучението ми по Фармация осъзнах колко важна и специална е силата на Природата като лечител. Преди всичко, етеричните масла притежават невероятна аура, ефективност и ухаят божествено. Практикувам ароматерапия вече 20 години и непрекъснато откривам нови и нови неща!

o Имате ли си фаворит сред етеричните масла на Taoasis, чийто произход е България?

Обичам етеричното масло от Роза Дамасцена. То е истинска наслада за душата и богатство в грижата за кожата. В арома кулинарията също е истински ценна и вълнуваща съствака – може да преобрази всяко ястие!

o Вие водите курсове из цяла Германияn – кой е най-често задавания въпрос, който получавате?

Много хора все още не разбират и не осъзнават сериозните разлики в качеството на различните етерични масла на пазара. Едно истинско органично етерично масло просто не може да се сравнява със субстанциите, които са генерирани в химическа лаборатория и с които, за съжаление се среща,ме многократно в ежедневието си.

Често ме питат „Как така сте заобиколена от аромати по цял ден, а не получавате главоболие от това?“ Точно тук е ролята на натуралните етерични масла, ако сте заобиколени и миришете синтетични аромати – тялото ви ще реагира бързо с главоболие от неестествените аромати, които му предлагате.

o Споделете с нас любимата си рецепта, която включва етерични масла за кулинария от серията Baldini:

Това всъщност е една от най-новите ни рецепти, която е особено подходяща за лятото, което предстои:

Арома Коктейл с Праскови

Арома сироп:100 мл сироп от агаве, 2 капки етерично масло от Лaйм Baldini, 6 капки етерично масло от Сладък Портокал Baldini,1 капка етерично масло от Розмарин Baldini
За всеки коктейл:1 чаена лъжичка(5мл) от вече приготвения арома сироп,100 мл сок от праскови,100 мл просеко,Кубчета лед
Подготовка на арома сиропа: (за около 20 коктейла): Добавете капките етерични масла от лайм, сладък портокал и розмарин към сиропа от агаве и разбъркайте добре. Арома сиропът можете да държите в хладилник няколко месеца.
Приготвяне на коктейла:В коктейлна чаша изсипете арома сиропа и добавете сока от праскови. Добавете няколко кубчета лед и 100 мл просеко. Декорирайте с парченца праскова и малко стръкче розмарин.

o Каква е малката ви женска тайна, за да сте винаги така позитивна и грееща от щастие?

Разбира се, етеричните масла!Когато се почувствам депресирана, ароматът на грейпфрут ми връща доброто настроение и озарява денят ми, ако не мога да заспя – посягам към любимите си етерични масла от лавандула и нероли. В най-натоварените със задачи дни – избирам етеричното масло от сандалово дърво, което да ме заземи и да ми върне баланса. Освежаващият аромат на салвия склареа ми помага да поддържам тонуса си и с лекота да посрещам предизвикатествата всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *