На помощ идват ароматите

Независимо дали просто си почиваме или практикуваме йога, дали работим или шофираме, повечето от нас биха предпочели да го направят в атмосферата на приятни благоухания. Добре е обаче да се доверим на аромати, които са натурални, защото те за разлика от синтетичните ще окажат въздействие както на нашата психика, така и на нашата физика.

Ако изберете един от следващите аромати, добре е да знаете как биха ви повлияли.

Ако водите активен живот и сте постоянно във вихъра на събитията, ванилията е добър избор. Сладкият й аромат намалява нервното напрежение, отърсва от натрупания стрес със своето успокояващо и балансиращо действие.

Ако усетите, че  връзката ви стремглаво се е насочила надолу и сте в криза със своя партньор, може смело да се насочите към опияняващия аромат на жасмин. Неговият цветен и плътен аромат ще ви помогне да преодолеете  тъгата и депресията, както и да превърнете една обикновена вечер в необикновен романтичен романс.

Има дни, в които всеки от нас се е чувствал психически и физически изтощен. В ден като този, свежият, ментов аромат е най-подходящия избор. Ментата ще повиши вашата бдителност и концентрация, ще ви помогне да се справите с умората и ще ви върне силите, за да се справите с действителността.

Сладкият,  цветен аромат на роза винаги се свързва с усещането за женственост. Розата ще укроти гнева, ще помогне при състояния на скръб, депресия и стрес. Но също така розово масло е известно с балансиращото действие на женските хормони и успешното лечение на емоционални проблеми.

Пачулито е характерно със своя силен и остър, земен аромат – него или го харесваме, или не. Но пък ако го обикнете, ще ви отвърне с двойно повече любов и сила. Неговият дълбок и мускусен аромат действа като мощен антидепресант и афродизиак.

Иланг-иланг е аромата за всяка ситуация – тогава когато сте на дъното и тогава когато сте на върха. С екзотичния си сладък и опияняващ аромат ще ви вдъхне чувство на надежда и радост, ще потуши всяка най-малка нотка на депресия и ще ви вдъхне чувството, че може да победите всичко!

Използвайте само чисти натурални етерични масла с гарантиран произход, за да получите максимални резултати и да използвате силата на природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *