26 идеи как да използвате био етерично масло от Лавандула на TAOASIS

1.) Втрийте няколко капки от маслото по дължината на краката си – така ще постигнете релаксиращ и успокояващ ефект за цялото тяло.

2.) Капнете 1-2 капки от маслото от лавандула върху възглавницата си преди сън за дълбоки и приятни сънища.

3.) Сложете капка от маслото от лавандула върху ухапваното място от пчела или друго насекомо, за да предотвратите подуването и да намалите сърбежа.

4.) Поставете 2-3 капки от маслото от лавандула при изгаряне, за да успокоите болката и да предотвратите образуването на белег.

5.) Ако сте се порязали, сложете 1 капка лавандула върху раната, за да спрете кървенето.

6.) Смесете няколко капки от масло от лавандула със зехтин или кокосово масло и използвайте получената смес в случай на екзема или дерматит.

7.) За да облекчите симптомите на неразположение при пътуване, поставете по 1 капка от маслото от лавандула на върха на езика си, на слепоочията или зад ушите.

8.) Втрийте 1 капка масло от лавандула върху устните си, ако са напукани или след изгаряне от слънцето.

9.) Втрийте 2 капки масло от лавандула в областта на подмишниците, за да постигнете ефекта на естествен дезодорант.

10.) За да облекчите симптомите на сенна хрема, втрийте 1 капка масло от лавандула в дланите си и вдишайте дълбоко.

11.) За да елиминирате пърхота, втрийте няколко капки масло от лавандула в скалпа.

12.) Накапете няколко капки от масло от лавандула върху памучен тампон и поставете  в гардероба или шкафовете, за да ароматизирате дрехите си и да ги предпазите от молци.

13.) Поставете няколко капки масло от лавандула в арома лампа, за да ароматизирате помещението и да се насладите на приятно, релаксиращо ухание.

14.) При слънчево изгаряне, смесете няколко капки масло от лавандула с дестилирана вода и нанесете върху кожата под формата на спрей, за да облекчите болката.

15.) При обрив, нанесете 2-3 капки масло от лавандула, за да успокоите сърбежа и да подпомогнете оздравяването на кожата.

16.) При първи симптоми на настинка, втрийте масло от лавандула на врата, гърдите, на слепоочията и между очите, за да облекчите синусите.

17.) Експериментирайте със своите ястия, като добавите няколко капки масло от лавандула към тях. Прочетете нашата рецепта за Ароматно рататуй по провансалски.

18.) Добавете няколко капки от маслото от лавандула към своята любима напитка: чай или лимонада, например.

19.) За да облекчите главоболието, втрийте 1 капка масло от лавандула в слепоочията. Ще усетите приятен, отпускащ ефект.

20.) При стрес и тревожност, втрийте една капка масло от лавандула в основата на шията.

21.) Лавандулата е изключително подходяща за сваляне на висока температура. Към хладка вода добавете 3 капки лавандула и разбъркайте хубаво. Използвайте под формата на компреси на главата, краката и ръцете.

22.) Маслото от лавандула е особено ценно по време на раждане – ускорява процеса, действа успокояващо и дизенфекцира въздуха.

23.) За арома масаж  – В 50 мл. базисно масло се добавят не повече от 20 капки масло от лавандула или в комбинация с други според предпочитанията.

24.) За инхалация – 5 капки лавандула на 2 л. вряща вода

25.) За арома вана – Добавете от 3 до 5 капки масло от лавандула във вана с топла вода и разбъркайте енергично. Можете да използвате комбинация от няколко етерични масла.

26.) При болки в ушите – върху памучен тампон, накапете 1 капка от маслото от лавандула и поставете във външната част на ухото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *