Ароматно рататуй със зеленчуци и кафяв ориз по провансалски

2 чаши кафяв ориз (100 гр.)
3 чаши вода
1 средно голям патладжан
2 чушки – 1 зелена и 1 червена
4 средноголеми домата
500 гр. тиквички
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 суп. лъж. слънчогледово олио
сол и черен пипер на вкус
1 капка етерично масло босилек
1 капка етерично масло от лавандула
1 капка етерично масло от лимон

За около 30 мин. сварете кафявия ориз в подсолената вода. Нарежеде на дребно измитите сурови зеленчуци. В дълбок тиган поставете малко вода и го сложете на котлона. Първо прибавете лука и чесъна за да омекнат, след което тиквичките и патладжана. След около 5 мин. добавете чушките и доматите и оставете на тих огън за 10 мин. Ароматните масла разтворете в една супена лъжица слънчогледово масло и разбъркайте хубаво. Овкусете зеленчуците с ароматното масло, солта и пипера. Преди сервирането объркайте сварения ориз със задушените зеленчуци. Количеството е достатъчно за 4 порции

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *