В търсене на перфектното ухание ….или в търсене на перфектната формула?

Парфюмите са огромна бизнес индустрия. Всеки от нас има или е имал поне един или дори няколко фаворита сред безбройните парфюмни аромати, които се предлагат на пазара, но дали си даваме сметка на какво точно ухаем?

Една статия на The Ecologist разкрива, че до 97% от стойността на марковия синтетичен парфюм се формира от цената на опаковката, разходите за маркетинг и реклама. Нищо чудно, всъщност всички знаем, че стойността на дизайнерските, кокетни бутилки и опаковки и рекламите в скъпите лайфстайл списания, никак не са евтини.

Две трети от съставките в модните парфюми са добити по химичен път от синтетични масла и съединения, като бензалдехид, бензил алкохол и етанол. Дори за тези от нас, които не се занимават професионално с химия е ясно, че този химически състав не предразполага към щедрото и нехайно използване на парфюма върху кожата ни.

През последните няколко години все повече хора откриват алтернатива на синтетичните парфюми в био натуралните аромати. Преди векове всички парфюми са били именно такива, но индустриализацията и по-конкретно с развитието на химическата индустрия синтетичните парфюми придобиват все по-голяма популярност, поради по-ниската си цена и по-лесното и не толкова времеемко производство.

Натуралните парфюми всъщност, никога не са преставали да съществуват, но през последните години се наблюдава много по-засилен интерес към тях и много по –голямо разнообразие от ухания. Това, което е най-важно за натуралните парфюми е, че са естествени и безопасни, както за вашето здраве, така и за природата и хората, около вас. Те са ръчно изработени от етерични масла от цветя или листа и флорални води. Тяхното въздействие се простира и на емоционално ниво- повдигат настроението ни, допълват и разгръщат уникалната ни аура.

Тук можете да откриете богата палитра натурални парфюми на Taoasis

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *