Аромат на Бензое

„бензое“ – аромат от Ява

Добива се от голямо, тропическо дърво, което достига 20м. Бензоето е използвано от векове в Далечния Изток като лекарство и за ароматизиране. Използвано е и от китайските лекари при заболявания на дихателната и отделителната система, провокирани от студено и влажно време.

Особено подходящо е използването на екстракта от бензое под формата на инхалациии при суха кашлица, причинена от ларингит или фарингит.

За приложение върху кожата е подходящо при ожулвания и раздразнена кожа.

Ароматът на бензое има успокояващ характер и по отношение на емоциите. Релаксира прекаленото напрежение, изглажда „рязкостта“ и гневността в поведението, гони мрачните мисли. Много помага при нервно напрежение, причинено от преумора.

Укрепва ума и помага за концентрацията. Все още е важен елемент в будистките и хиндуистките храмове, заради способността си да центрира и връща увереността. Това го прави добър избор за тези, които се чувстват пренебрегнати, „без почва под краката си“.

Подпомага увереността, когато се страхуваме да предприемем промяна в живота си, дава ни вътрешна сила да се адаптираме по-лесно към промените.

Децата също с лекота приемат мекото, медено ухание на бензое.

Благодарение на състава си е естествен фиксатор, което го прави предпочитан избор избор в различни парфюмни композиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *