Попитай Валя – Юли 2019

* За маслата Baldini в кулинарията. Ако всеки ден или през ден в едно домакинство се правят десерти, които традиционно се ароматизират с ванилия, лимон и какао, ако за целта се използват ЕМ, това не води ли до прекомерна употреба? Не отиваме ли вече в посока неконсултирана вътрешна терапия?

– Използването на етерични масла в кулинарията не е еднозначно на вътрешния прием с цел терапия. Когато се използват за овкусяване, в зависимост от аромата, се добавят между 1-2 капки при по-силните аромати, до 5-10 капки при по-слабите аромати в голямо количество храна. А ако и храната преминава термична обработка, част от маслата се изпаряват. Освен това овкусената храна не се консумира в цялото приготвено количество наведнъж.

* Каква е разликата между употребата на Baldini композиция и смесване на 2-3 Baldini моно масла в кулинарията? Композицията не е ли предварително смесване на 2-3 моно масла? А като накапя в кекса лимон, ванилия и какао не е ли пак композиция?

– Разликата между аромакомпозициите Baldini и моноароматите Baldini е в това, че независимо, че в композициите същите тези моно аромати, композициите не са регистрирани като продукти, които могат да се използват за овкусяване, а за ароматизиране на помещения. Освен това, в някои от арома композициите имат ЕМ, които не са най-подходящи за овкусяване, например пачули или бензое. Освен това ние не знам какво точно е съотношението на отделните моно аромати в тази композиция.

* Здравейте, има ли подходящо масло за подхранване на коса/ балсам (след море) – за дете на 5 години?

– Маслата, които са подходящи за възстановяване на суха и накъсана коса в следствие на излагане на слънце или солена морска вода са: жожоба, авокадо, сладък бадем. Нанасят се по дължината на косата и престояват до 2 часа. След което се отмиваш с шампоан. Може да се прилага веднъж седмично в продължение на месец докато косата възстанови еластичността и лъскавината си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *