Попитай Валя – Април 2019

– Валя, сподели как могат да се изполват пълноценно етеричните масла в жожоба на Taoasis – могат ли да се нанасят директно върху кожата и в какви рецепти могат да се влагат? Какво е важно да знаем за тях?

– Taoasis предлага няколко ценни и скъпоструващи масла, разредени в жожоба, като това са българска роза 2%, нероли 2%, магнолия 2%, жасмин 2% и сандалово дърво 8%. Тъй като етерични масла или абсолюта от тези растения са скъпи в чистата си форма, Таоазис решават да предложат на своите клиенти тези продукти под форма в комбинация с жожоба, които са достъпни за повечето хора. За сравнение етерично масло от сандалово дърво 5 мл е на стойност 100 лв, а в комбинация с жожоба е 26 лв.
Тези масла могат да се използват за директно нанасяне върху кожата или обогатяване на база за крем или масажни комбинации. Често клиенти споделят, че използват маслата от нероли, жасмин или магнолия в жожоба под формата на маслен парфюм и директно нанасят от комбинацията зад ушите и на китките. Най-общо казано 1 капка чисто етерично масло от роза се равнява на 2,5 мл от комбинацията от роза в жожоба.
Тези масла, разтворени в жожоба не са подходящи за добавяне в арома лампа, тъй като употребата на мазни масла в дифузера може да доведе до запушване и повреда на устройството.

– Коя е най-предпочитаната от клиентите енергизираща арома композиция на Taoasis?

– Една от тях е Композицията за повишаване на концентрацията, която съчетава маслата от лавандула и лимон. Изключително балансирана композиция с доказано стимулиращо и ревитализиращо действие.
Друга композиция, която клиентите харесват много е Свеж и бодър. Тя е съчетание от лимон, грейпфрут и мей-чанг. И трите аромата имат силно енергезиращо и ободряващо действие.
Освен за помещенията, където се изисква концентрация, много подходящи са и двете за употреба в автомобили, където също се изисква голямо внимание.


– Какви ароматни ателиета предстоят в Трявна през месец май?

– Месец май е посветен на розите и техните ухания. Затова ателието за натурални парфюми на 11-12.05.2019 г. в Трявна ще бъде с фокус розовите аромати. Ще покажа на участниците как да съчетават различните аромати, така че да допълват аромата на българска роза и по този начин да получават аромати на други рози. Повече за събитието можете да прочетете на страницата на Fairy Scents.


– Какво ново да очакваме скоро в онлайн магазина на Еко Маг?

– Съвсем скоро ще предложим на своите клиенти флорални води и розово масло, произвеждани от български производител с изключително високо качество. Флоралните води съдържат в себе си 1% етерични масла, което ги прави много ароматни и още по-стойностни. А розовото масло е едно от най-добрите, с които съм работила досега.


– Този месец клиентите на Еко Маг ще получават към всяка своя поръчка мостричка с няколко
капки от екстракт от Ирис – ако трябва да го опишеш с няколко думи- какви ще са те?


– Ирисът е много интересен аромат. Нежен, изискан, но в същото време доста устойчив. Не случайно го използват като фиксиращ аромат. Определено е флорален, но в него можете да откриете леки пикантни и землисти нотки, което го прави още по-предизвикателен за работа, тъй като позволява да бъде съчетаван с други различни от цветните аромати.
Любима комбинация за мен е ирис и роза. Бих ви посъветвала да съчетаете екстракта от ирис на Таоазис с екстракта от българска роза 3% в алкохол на Балдини. Получава се много нежна цветна комбинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *