Пролетна свежест с Ароматерапия

Редица етерични масла са известни със своите детоксикиращи, пречистващи и обновяващи качества както по отношение на физическото тяло, така и на енергийно ниво:

БОСИЛЕК
Това етерично масло притежава стимулиращо и проясняващо действие. Повдига духа и активизира тялото. Ефикасно е при хронична умора, бърнаут, апатия, мнителност и страх.

БЯЛ БОР
Има стимулиращо и балансиращо действие. Използва се при неудовлетвореност, склонност към критика и язвително отношение. Успокоява и заземява, помага за по-добро разбиране на себе си и другите, както и за намиране на посока. Обновява мислите и дава яснота.

ИНДРИШЕ
Маслото действа обновяващо и пречистващо, като балансира променливите настроения, липсата на увереност, прекалената чувствителност и раздразнителност. Тонизира и зарежда с енергия.

КИПАРИС
Има пречистващо и проясняващо действие. Подходящо е при летаргия, липса на концентрация, разсеяност. Дава увереност, посока на действие и сила за постигане на целите.

ЛИМОН
Носи стимулиращо, обновяващо и изчистващо действие. Подходящо е при блокажи, умствена умора и разсеяност, депресивно настроение и страх. Енергизира и възстановява. Създава положителна нагласа, дава осъзнатост и канализира мислите.

ТАМЯН
Маслото е известно с мощното си оздравително и възстановяващо действие. Подходящо е при блокажи, изтощение, тревожност и отчаяние. Действа пречистващо и вдъхва кураж.

РЕЦЕПТА за масажно масло с пречистващ ефект:
25 мл масло от сладък бадем
25 мл маслен извлек от невен
10 капки етерично масло от грейпфрут
8 капки етерично масло от кипарис
7 капки етерично масло от индрише
5 капки етерично масло от салвия скларея

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *