МЕЙ-ЧАНГ – Аромат на проницателност

Растението Мей чанг всъщност е мъничко дърво, разпространено в Китай, Тайван и Япония. То е от семейството на Лавровото дърво. Наричат го още тропическа или екзотична вербена.

Свежото ухание на мей-чанг напомня за лимонена трева, но е много по-деликатно. В родината му Китай е използвано за успокояване на болки в сърцето, породени от нервно напрежение.

Етеричното масло се добива от плодчетата на растението известни е още с името Лицеа кубеба. Откроява се със свежо, леко плодово ухание, повдига духа и създава усещането за лекота. Стимулира и енергизира, в моментите, когато усещате, че силите ви са изчерпани. Гони депресивните мисли. Нежно успокоява, когато се чувствате нервни и не можете да си намерите място. Има силно релаксиращ и балансиращ ефект.

Идеално е за забързани, силно ангажирани хора, които имат нужда от кратко бягство от стреса и рутината. Дава нови сили и енергия. връща ентусиазма и жаждата за жиивот.

Мей-чанг се комбинира много добре с цитрусови аромати, както и с кедър, кипарис и сандалово дърво, както и с мента, лимон, лавандула, индрише, евкалипт.

Подходящо при мазна кожа, потни и вонящи крака, при гъбични инфекции по ноктите. Може да дразни чувствителната кожа!

ПРИЛОЖЕНИЯ:

За ароматизиране на помещения – макс. 5 капки в арома лампа за помещения до 20 кв.м.
За масаж – в 50 мл базисно масло по избор се добавят не повече от 10 капки етерично масло
За вана – От 3 до 5 капки етерично масло, предварително разтворени в 2 мл базово масло, се добавят във вана с топла вода

Арома композиции на Taoasis, в които присъства етерично масло от мей-чанг: Анти цигарен дим, Лошо време- добро настроение, Свеж и бодър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *