Предай нататък- Арома Ин Йога с Жени

Поредната ни среща в поредицата „Предай нататък“ е с усмихнатата Евгения Балдина, която успява да съчетае в едно две свои страсти – Натуралните аромати и Йога. Вижте как в интервюто 🙂


– Натуралните аромати за теб са?

– Натуралните аромати за мен са чиста Магия, Алхимия… Моето лично преживяване с тях е сякаш са пропуск, врата между онази нестихваща връзка Небе -Земя. Едновременно могат да те Въздигнат, но и да те Заземят! Голяма сила, изпълнена с толкова нежност и мекота…

– Защо избра да работиш с маслата на Taoasis?
– Избрах да работя с маслата на Taoasis, защото обученията,които преминах при феята Валентина Славова ми дадоха ясна обосновка за качеството на самите масла, както и се доверих на собствената си интуиция,която ми подсказваше тяхната чистота.

– Как ароматерапията трансформира една йога практика?
– От силата на маслата,които от собствен опит знам,че пренасят спомени, усещания, видения..един ден се роди идеята за ароматна ин йога. Това е дълбока терапия, в която през малко на брой пози,задържайки ги достатъчно дълго време, с вдишването на определени етерични масла, се активират стари подсъзнателни травми,които излизат на повърхността. Разбира се, понякога тази вътрешна трансформация е катарзисна и разтърсваща,но друг път е нежна и плавна като майчина милувка. Каквато и да е, винаги ни отвежда по-навътре. Хората,които са присъствали на това съчетание обикновенно остават безмълвни и смирени…и как би могло да бъде по друг начин, от древни времена шаманите са чистили и зареждали пространства с билки, масла.

– Ако искаме да посетим Ароматна Ин йога -кога и къде може да стане това?
– Практиките не са регулярни,защото тяхната наситеност, изисква определено време за смилане на акумулираната или освободена енергия от съзнанието и тялото. Обикновенно се случват веднъж в месеца, като всяка практика е свързана с конкретна тема и съответно работа с конкретно етерично масло. Мястото където се провеждат е Нараяна йога&арт.

– Коя е любимата ти арома композиция и по колко различни начина я използваш?
– Любимите ми комбинации са много, но наистина може би най- близко до моята същност ми резонират комбинацията от пало-санто, немска лайка и портокал. Както и лавандула и иланг-иланг. Обикновенно ги използвам преди сън,втривайки нежно в основата на китките. Но често ги използвам и преди йога практика, позволявайки си да усетя защитата и центриращата сила на маслата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *