ИЛАНГ-ИЛАНГ – Аромат на страст

Според някои името на „иланг-иланг“ означава „цвете на цветята“, а други смятат, че илианг-иланг идва от филипинското аланг -иланг – което се отнася за цветята, които растат край брега и трептят от морския бриз.

Етеричното масло от иланг- иланг (Cananga odorata) се комбинира се добре с аромати на жасмин, портокал, лимон, грейпфрут, нероли, ванилия, бензое, розмарин, лавандула, сандалово дърво. То е една отнай-важноте суровини в парфюмерията. Неговият екзотичен, сладострастен аромат обогатява и помага на парфюмната компзиция да разцъфне. Влиянието му е почти хипнотично.
Регулира сърдечната дейност и намалява сърцебиенето.

Има моменти, когато в нас емоциите бушуват като буреносен облак. В тези състояния етеричното масло от иланг-иланг помага да изкараме бурята навън – да излеем натрупания гняв и да го трансформираме в положително отношение към себе си и другите. Облекчава всякакви състояния на нервно напрежение и страх. Хармонизира ума и успокоява емоциите.

Спомага за преодоляване на депресията и безсънието. Дава ни сили да опознаем себе си и да открием вътрешната си сила. Силен афродизиак, носи чувството на екстаз, помага да се насладим на мига.
Подходящо масло за всякакъв тип кожа, както за суха, така и за мазна. Идеално е за стимулиране растежа на коса.

Особено въздействие има върху сърдечната и базисна чакра и слънчевия сплит. Прилага се при състояния на депресия и страх. Помага да преодолеем стари модели на поведение, старо травми от миналото и да сме по-гъвкави в намирането на най-добрите решения.

За ароматизиране на помещения – действа успокояващо, балансиращо, укротява гнева, облекчава болката и премахва безсънието.

В арома лампа – 3 капки иланг-иланг или 1 капки иланг-иланг и 2 капки грейпфрут

За масаж – В 50 мл. базисно масло се добавят не повече от 10 капки масло от иланг-иланг или в комбинация с други според конкретния случай. За повече информация се консултирайте с ароматерапевт. Комбинацията от иланг-иланг и жасмин е много подходяща за еротичен масаж.


Рецепта за заздравяване на косата и превенция срещу косопад, 30 мл

15 мл базово масло сладък бадем
10 мл базово масло жожоба
5 мл базово масло авокадо
5 капки етерично масло розмарин
4 капки етерично масло атласки кедър
3 капки етерично масло иланг-иланг
От приготвената бленда се нанася малко количество в зависимост от дължината на косата. Използва се веднъж в седмицата преди измиване на косата. Втрива се в корените и по дължината. Измива се с шампоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *