Палмароза – Аромат на радост + рецепта за Бленда за лице за суха кожа

Етеричното масло от палмароза (Cymbopogon martini var. motia) е чудесен избор за арома бленди за възстановяваща грижа за кожата. Възвръща здравия и хармоничен вид на кожата. Подхранва и дарява на кожата вниманието и нежността, които заслужава. Премахва възпалението и раздразнението. Балансира производството на себум, стимулира регенерацията на клетките, повишава еластичността и хидартира сухата и зряла кожа. Помага при борбата с акне, дерматит, екзема и псориазис. Действа облекчаващо в компреси върху стави, които са подути.

Ароматът на палмароза помага при емоционален стрес, който има потенциала да прерасне във физическо напрежение. Внася спокойствие и увереност. Помага за продоляването на депресивни състояния. Изчиства обърканите мисли. Учи ни да бъдем мили и внимателни към самите нас, както и да преодолавяме по-леко периодите, в които се учвстваме объркани, пренебрегнати и неразбрани.

Растението палмароза е известно още като „индийски здравец“, а етеричното масло от палмароза е широко използвано в Аюрведа.

Бленда за лице (суха кожа), 30 грама

21 грама масло от карите
2 грама масло от ягодови семки
3 грама масло от синя слива
4 грама масло от арган
2 капки етерично масло безсмъртниче
2 капки етерично масло нероли
2 капки етерично масло палмароза
Автор на рецептата: Валентина Славова


Етеричното масло от Палмароза ще откриете в следните арома композиции на Taoasis:

-Арома композиция Розов аромат
-Арома композиция Ледено цвете
-Арома композиция Почувствай снега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *